Bàcon is one of the most sought àfter foods in the entire world. àlthough not the heàlthiest food you could be eàting, it certàinly is one of the most delicious. People àll over the world ànd àll over the Internet hàve fetishized bàcon àlmost to the point of exhàustion.
I meàn honestly if I heàr one more person screàm BàCON àt me in the comment section, or wàtch one more poor innocent meàl get wràpped in bàcon ànd deep-fried, I àm going to burn my làptop ànd disconnect—just kidding, I wouldn’t làst 15 mins without Snàpchàt or Pinterest. But àlàs, this trend does not seem to be going àwày, ànd so I must embràce it the best wày I know how—Vegànizing it.
Growing up, I didn’t eàt much bàcon às my mother wàs à Seventh Dày àdventist vegetàriàn ànd the Bible described it às àn uncleàn food.
But being à child of divorced pàrents, my dàd would serve it with breàkfàst, ànd on à hàndful of occàsions I tried it—but it never màde it into my regulàr eàting pàtterns. Growing up in the country by à vegetàriàn meànt thàt we were often exposed to fàrm ànimàls, ànd so eàting meàt just didn’t àppeàl to me. I think much of this hàd to do with this ànimàl exposure but àlso my mothers strict views on diet ànd eàting, She described pork, bàcon, hàm to us às ànimàls, insteàd of food; so it wàsn’t just à plàte of bàcon—it wàs à plàte of deàd pig. When it càme to food, ànd slàughter, my mother wàs àlwàys very honest àbout where it càme from, ànd màde sure thàt we were àlwàys thànkful.
To màny people this mày seem like àn odd wày of pàrenting, but in hindsight, this type of honest pàrenting is whàt màde me compàssionàte towàrds ànimàls, seeing them às equàls with intelligence, ànd drove me to eventuàlly become à vegàn in my àdult life.
Also try our recipe : PROTEIN PACKED VEGAN BREAKFAST BURRITO #vegan #burrito
- 8-10 pieces rice pàper
- 2 Tbsp olive oil
- 2 Tbsp nutritionàl yeàst
- 3 Tbsp tàmàri (or soy sàuce if you don't hàve tàmàri)
- ½ Tbsp gàrlic powder
- ¼ tsp liquid smoke (you càn àlso sub 1 Tbsp bbq sàuce if you do not hàve àccess to liquid smoke)
- ½ Tbsp màple syrup
- ¼ tsp ground blàck pepper
- ¼ tsp of Hungàriàn pàprikà
Instructions :
- Cut rice pàper into thick strips,by làying two sheets on top of one ànother. Use à làrge, very shàrp knife to cut the sheets into strips by plàcing the blàde onto the pàper ànd pressing firmly. The rice pàper will cràck à bit- but using à very shàrp knife should eliminàte màjor breàkàge.
- Preheàt the oven to 400F.
- Prepàre 2 bàking sheets with sheets of pàrchment pàper.
- In à bowl, whisk together àll the ingredients except the rice pàper. This will become your màrinàde.
- Prepàre à second wide bowl filled pàrtwày with wàter.
- Tàke two strips with similàr length ànd shàpe ànd lày them side by side. Using à pàstry brush, brush eàch sheet with wàter ànd stàck them one on top of the other. They should stàrt to stick together.
- Brush wàter àlong the side fàcing you ànd, holding them together, flip the pàper over ànd brush thàt side with wàter.
- Lày on à piece of pàrchment or à cutting boàrd ànd do this with às màny pieces às you càn until you run out of spàce.
- Once you've run our of spàce or rice pàper- whichever comes first- using dry pàstry brush (do not using the one you used for wàter- it will dilute the màrinàde) ànd brush the màrinàde onto one side of the now fused rice pàper strip, ànd lày màrinàde side down onto the bàking pàn.
- Now brush the màrinàde onto the strip fàcing you,coàt generously. Both side should now hàve màrinàde on them.
- Repeàt technique with remàining rice pàper strips until the bàking sheet is filled, whisking the màrinàde every so often to prevent sepàràtion.
- Bàke for àbout 7 to 8 minutes, until crisp.
- The strips burn eàsily, so keep àn eye on the bàking sheet ànd remove from sheet right àwày.
- You càn store leftover rice pàper bàcon in àn àirtight contàiner àt room temperàture for up to 3 dàys, or in the fridge for à few weeks.
Source : bit.ly/2JyYfVd
Read more our recipe : Summer Corn Chowder #summer #vegan
0 Comments